Bartın Diş Çekimi

Bartın diş çekimi tedavisi diş çürüğü, hasarı ve estetik nedenlerle ortodontik tedavinin gerektiği durumlarda kullanılabilir.

Dişler çürüdüğünde, enfekte olduğunda veya kırıldığında, etkilenen kişi ağızda ve yüzde hafif ila şiddetli ağrı semptomları yaşayabilir. Kalıcı diş ağrısı, diş çekimi yapılmasını gerektirebilir. Gömülü yirmi yaş dişleri, aniden yirmilik dişin çekilmesini gerektiren komplikasyonlar gösterebilir.

İster sağlık problemleri ister estetik nedenlerle diş çekimi yapılması gereken durumlarda, Bartın diş kliniği ağrısız diş çekimi için temiz, rahat ve stressiz bir ortam sağlar.

Bartın diş kliniğinde, çalışma arkadaşlarım ile birlikte, hastalarımızın her birine ağrısız diş çekimi sağlamak için Şadırvan Cad. No: 12/1 Bartın adresinde çalışmaktayız.

Bartın diş kliniğinde uzun yıllardır diş çekimi konusunda uzmanlaşmış bir diş hekimi olan Gökhan Güneş, Bartın’da diş çekimi tedavisine ihtiyaç duyulan durumlarda en iyi seçimlerden birisidir. Bartın’da diş çekimi yaptırtmak ağrılı mıdır? ve Bartın’da diş çekim tedavisi ne kadar sürer? dahil olmak üzere tüm sorularınızı ve genel olarak Bartın diş çekimi tedavisi hakkında merak ettiğiniz her soruyu sizin için en basit haliyle yanıtlayabiliriz.

Bartın diş çekimi, bir diş hekimi tarafından yapılan, dişi kurtarmak için tedavinin mümkün olmadığı durumlarda kullanılan, çoğunlukla lokal anestezi altında yapılan, dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemine verilen isimdir.

Basit diş çekimi, hasta Bartın diş kliniğinde lokal anestezi altındayken ağız içinde görülen dişlerin çekim işlemidir. Basit diş çekiminin yapılamadığı nadir durumlarda Bartın diş kliniğinde cerrahi diş çekimi yapılması gerekebilir.

Diş çekimi, Bartın diş hekimi olarak en son seçenek olarak kullanılması seçenek olarak değerlendirmekteyim. Bartın diş kliniğinde ilk önceliğimiz, dişinizi tedavi ederek kurtarmak ve kendi dişinizi kullanmaya devam etmenizi sağlamaktır.

Bartın Ağrısız Diş Çekimi

Bartın diş kliniğinde diş çekilmesini gerektirecek farklı nedenlerle karşılaşmaktayım.

  1. Dişlerdeki derin çürükler
  2. Dişin çürük nedeniyle tedavi edilemeyecek kadar hasar alması
  3. Diş eti hastalıkları nedeniyle dişi saran dokuların yok olması ve dişin gevşemesi
  4. Çenede tüm dişler için yer olmaması
  5. Gömülü dişlerin (20’lik yaş dişleri gibi) olması
  6. Zamanında kendiliğinden düşmeyen süt dişleri
  7. Dişin canlılığını kaybetmesi
  8. Estetik diş tedavileri için dişin çekilmesinin zaruri olması

Bartın’da sadece diş hekimleri ve ağız cerrahları diş çekimi yapabilirler.

Bartın diş kliniğinde diş çekimine başlamadan önce, sağlık bilgilerinizi inceliyor ve dişlerinizin röntgenini çekiyoruz. Sonrasında Bartın diş çekim tedavisinin ilk adımı olan ve ağrıyı yok etmek ve bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi uyguluyoruz. Bartın diş kliniğinde gerçekleşen basit diş çekimlerinde lokal anestezi uygulandıktan sonra diş, elavatör isimli aletin yardımıyla gevşetilir ve diş hekimi davyesi ile çekilir.

Diş çekiminden sonra kanama olması normaldir. Hastalarımızı Bartın diş kliniğinden taburcu etmeden öne, kanamayı durdurmaya yardımcı olmak için genellikle çekilen yere gazlı bez yerleştiriyor ve hastalarımızdan gazlı bezi ısırmalarını istiyoruz.

Bartın diş kliniğindeki bazı vakalarda dişin çekildiği yerdeki diş etlerinin düzgün kapanması için kendiliğinden eriyen medikal iplik ile dikiş atılması gerekmektedir.

Bartın Acısız Diş Çekimi

Bartın diş kliniğinde diş çekimi operasyonu sırasında ağrıyı ortadan kaldırmak için lokal anestezi uygulamaktayız, bu nedenle diş çekimi sırasında bir ağrı ve acı hissetmezsiniz.

Hastalarımıza, Bartın diş kliniğinde yapılan diş çekimi operasyonu sonrası ağrıyı azaltmak için reçetesiz veya reçeteli ağrı kesici ilaç önerebiliyoruz. Bartın’da bulunan hastalarımıza diş çekimi sonrasında ağrının nasıl yönetileceği konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz.

Bartın diş kliniğinde yapılan diş çekim operasyonu sonrasında hastalarımızı iyileşme süreci için evlerine gönderiyoruz. Bartın diş çekimi sonrası iyileşme süreci genellikle birkaç gün sürmektedir. Bu süreçte ağrıyı ve enfeksiyon riskini azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için yapılabilecekler şunladır.

Diş çekimi sonrası kanamayı azaltmak için Bartın diş hekimi Gökhan Güneş tarafından yerleştirilen gazlı bezi size belirtilen süre kadar ısırmak gereklidir. Gazlı bez, diş çekimi yapılan yerde sağlıklı doku oluşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle gazlı bezi Bartın diş hekiminin size söylediği aralıklardan daha sık değiştirmemeniz gerekir.

Bartın diş kliniğinde hastalarımıza, diş çekiminden sonraki 24 saat içinde, sigara içmemelerini, alkol almamalarını, çok sıcak ve çok soğuk içecekler içmemelerini ve ağızlarını şiddetli çalkalamamalarını söylüyoruz. Bartın diş hekimi olarak hastalarıma ağız temizliğine devam edebileceklerini fakat çekim bölgesindeki dişlerden uzak durmalarını hatırlatıyorum.

Bartın’da diş çekimi operasyonu olan hastalarıma, operasyon sonrası ağrı duymalarının normal olduğunu hatırlatıyor ve ağrıyı azaltmak için ağrı kesici ilaç reçete edebiliyor ve bazı ağrı kesicilerin kan sulandırıcı etkisi olduğundan kanama başlatıp iyileşmeyi geciktirebileceğinden, reçete edilen ilaç dışında ağrı kesicileri kullanmalarını önemle hatırlatıyorum.

Bartın diş kliniğinde bazı durumlarda diş çekimi sonrası enfeksiyon oluşumunu engellemek için size antibiyotik ilaç reçete edebiliyoruz ve hastalarımızdan reçete edilen antibiyotiği kendilerine söylenen şekilde, miktarda ve sürede almalarını hatırlatıyoruz.

Bartın diş çekiminden sonra katı ve sert gıdalardan diş hekiminizin size belirtiği süre kadar uzak durmanız gerekir. Bartın diş çekimi sonrası iyileşme sürecinde sıcak olmayan çorba, soğuk olmayan yoğurt, puding, meyve püreleri gibi yumuşak gıdalar tüketilmelidir. Bartın diş çekimi sonrası dişin çekildiği bölge iyileştikçe yavaş yavaş katı yiyeceklere geçebilirsiniz.

Bartın diş çekimi sonrası ağrı duymanız normaldir ve bu ağrı ikinci günden itibaren azalacaktır.

Bartın diş çekimi sonrası ağrı, 20 yaş dişi veya gömülü bir diş çekimi gibi en zorlu diş çekimlerinde bile ikinci günden sonra azalacaktır.

Bartın diş çekimi sonrası hissedilen ağrıyı azaltmak için ağrı kesici ilaçlar reçete edilebilir. Bartın diş kliniğinde reçete edilenler dışında ağrı kesicileri kesinlikle kullanmayın. Bazı ağrı kesiciler kan sulandırıcı etkiye sahiptir ve bu nedenle Bartın diş kliniğinde diş çekimi yapılan yerde kanama başlatıp iyileşmeyi geciktirebilir.

Bartın diş çekimi sonrası 24 saat içinde hafif kanamalar olabilir. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Eğer gazlı bez tamponu ile 30 dakika içinde geçmeyen yoğun bir kanama olursa Bartın diş kliniğine başvurunuz.

Bartın diş çekimi sonrası yüksek ateş, durmayan bir kanama, kötü koku ve ağrılı şişlik varsa yara bölgesi iltihaplanmış olabilir. Bu durumda Bartın diş kliniği ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. 

Bartın ilinde diş çekim operasyonu yapan birçok uzman doktor ve diş kliniği bulunmaktadır. Bartın bölgesinde çalışan diş hekimleri ile iletişime geçerek Bartın diş çekimi fiyatları ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Bartın diş çekim ücreti işlemi yapacak diş hekimine, kullanılacak malzemelere ve diş çekiminin zorluğuna, dişin gömülü olup olmadığına daha birçok faktöre göre şekillenmektedir. Diş kliniğimizde Bartın diş çekimi fiyatları konusunda gerekli bilgiler, işlem öncesinde ayrıntılı ve net bir şekilde hastalarımıza açıklanmaktadır. Bartın diş çekim fiyatları hakkında net bilgi almanız için diş hekiminize mutlaka muayene olmanız gerekmektedir. Diş hekiminize muayene olmadan öğreneceğiniz Bartın diş çekim ücreti yanıltıcı olabilir.

Bartın diş çekim fiyatları ve diş çekim yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak için Bartın bölgesinde çalışan Diş Hekimi Gökhan Güneş’ten randevu alabilirsiniz.

Bartın diş kliniği, Şadırvan Cad. No: 12/1 Bartın adresindedir. Bartın diş kliniği konumuna Google haritalar kullanarak ulaşabilirsiniz.

Bartın diş çekimi yapan diş hekimleri

Bartın DİŞ ÇEKİMİ RANDEVUSU

Sizde sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız hemen Bartın diş kliniğinden randevu alın.

Diş Çekimi Randevusu Al

2 Comments

Diş Hekimi Gökhan Güneş

İltihaplı diş çekilmez, halk arasında yaygın bilinen bir inanıştır ve kısmen doğrudur. İltihaplı diş çekilmezden anlamamız gereken akut iltihaplı diş çekilmez anlamındadır.

İltihaplı diş çekilirse enfeksiyonun kan ile karışması ihtimali vardır. Enfeksiyonun kana karışması kesin değildir fakat karışma ihtimali olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekir.

Bu nedenle iltihaplı diş kişinin suratında şişmeye neden olmuşsa ve vücutta ateş, halsizlik gibi belirtiler varsa tedavi öncesinde antibiyotik kullanımıyla iltihabın giderilmesi gerekebilir. Diş röntgeni çekilerek uygulanacak tedavi yöntemine hekiminiz karar verecektir. Dişinizin kanal tedavisi, diş çekimi gibi yöntemlerle tedavi edilmesi sonrasında antibiyotik kullanmanız gerekebilir, bu konuda hekiminiz size gerekli tavsiyelerde bulunacaktır.